Κυριακή 27 Οκτωβρίου 2013

Οχι στην ποινικοποίηση του πολιτικού blogging.Υπόθεση Omadeon

Μια ακατανόητη υπόθεση εξελίσσεται.
Ο Τ.Φωτόπουλος έχει κινήσει μια ποινική διαδικασία κατά του blogger Omadeon.Το πρόσχημα είναι ότι ο Omadeon "συκοφαντεί ανώνυμα" ενώ είναι γνωστό το στυλ του συγκεκριμμένου blogger.Το στυλ αυτό δεν με αντιπροσωπεύει καθόλου , αλλά ο Omadeon δεν είναι ανώνυμος όταν θέλει.Παρακολούθησα την ουσία της διαμάχης και το μόνο που είδα είναι πολιτική διαμάχη με ιδιόρρυθμη οξύτητα, όχι προσωπική διαβολή .Ε όχι και  ποινική δίωξη....

Περισσότερα εδώ

6 σχόλια:

  1. Από πότε είναι «πολιτικό» μπλόγκινγ το να γράφει κάποιος/α ατεκμηρίωτες λάσπες κατά σύστημα εδώ και 2 χρόνια εναντίον ενός ανθρώπου που έχει το θάρρος και τη συνέπεια να είναι υπεύθυνος για κάθε του λέξη και να αποσπά χρόνο και ενέργεια από το πολιτικό και απελευθερωτικό του έργο για να απαντάει στους ακατάσχετους βόθρους που εξαπολύει ο Ομάντεον; Το πολιτικό μπλόγκιν συνεπάγεται αυτοδέσμευση των μπλόγκερ για τεκμηρίωση των απόψεων και όχι λασπολογία, όπως πολλές φορές έχει γράψει ο Φωτόπουλος και σαφώς είναι υπέρ της ανωνυμογραφίας όταν αυτή στρέφεται κατά της εξουσίας ή όταν αφορά πολιτική τεκμηριωμένη κριτική (δηλαδή πραγματικά πολιτικό blogging!). Ο μόνος λόγος που κατέφυγε ο Φωτόπουλος στην ποινική δίωξη είναι επειδή πλέον μετά από 2 χρόνια και μετά από χιλιάδες εργατοώρες οχετολογίας που δεν είχε καμία σχέση με πολιτική κριτική, μιλάμε πλέον για CHARACTER ASSASSINATION. Μάλλον δεν γνωρίζετε καλά την υπόθεση Omadeon. Ανατρέξτε στο site της Περιεκτικής Δημοκρατίας για να μάθετε πώς ξεκίνησε την εκστρατεία λασπολογίας ο κ. Omadeon. Οι κολλητοί λασπολόγοι του Omadeon, Αιρετικός και Danae Papadopoulou που συμμετείχαν στη λασπολογία αποκλείστηκαν δια παντός από τη Wikipedia για συκοφαντική παραχάραξη και διαστρέβλωση λημμάτων. Δεν πιστεύω να θεωρείτε και τη Wikipedia ότι λογοκρίνει και "το πολιτικό μπλόγκιν". Σας παραπέμπω και στα νεότερα εδώ να δείτε γιατί ο "έντιμος μπλόγκερ" όπως αυτο-παρουσιάζεται κάθε άλλο παρά "τυχαίος" και...αθώος είναι.

    http://leninreloaded.blogspot.gr/2013/10/blog-post_26.html?showComment=1382832050649#c1697493403401629022

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Δηλαδή ρε ανώνυμε... κουκουλοφόρε ΤΙ ακριβώς "αποδείχτηκε"?
      Με ποιόν ακριβώς τρόπο είμαι "κάθε άλλο παρα τυχαίος και αθώος"?

      Μήπως γιατί ειμαι ο κατασκευαστής του ΠΡΩΤΟΥ στην ιστορία ελληνικού Computer Game? Μήπως γιατί συνεργάστηκα στη μουσική με τον Μίκη Θεοδωράκη? ή γιατί είχα έναν άνεργο αλλά μορφωμένο πατέρα, κλπ. κλπ.?

      Μαζέψου, γελοίοι υποκείμενο και μην επιβαρύνεις τη θέση ΑΛΛΩΝ που εξαπλώνεις απερίσκεπτα.

      Διαγραφή
  2. Anonymous
    Έχω το προνόμιο, χωρίς να έχω την "υπογραφή" και το κύρος του Τ.Φωτόπουλου, να έχω υποστεί απαξιωτικούς χαρακτηρισμούς από το blog Omadeon και προσκείμενους σε αυτό.

    Άυτό έγινε από ανώνυμους , ενώ σαφως εμφανίζω το όνομα μου ενω μεσω του blogging έχω καλέσει σε συναντήσεις

    Κατανοώ λοιπόν το άλγος που μπορεί να επιφέρει μία άδικη και ίσως συκοφαντική επίθεση,όπως την κατανοώ εγώ

    Αποτελεί όμως αυτό μια προβλεπόμενη ποινή για όσους εκτιθέμεθα δημοσίως (προς θεού δεν συγκρίνομαι με τον Τ.Φωτόπουλο)

    Σε άλλη φάση μέσω blogging και δημόσιας προσκλησης εγνώρισα το φυσικό πρόσωπο πίσω από το Omadeon.Ετσι λοιπόν δεν έχω την εντύπωση κακόβουλης έντεχνης χρήσης της ανωνυμίας, αλλά ενός στυλ και ιδεολογικού προφίλ, ίσως εκτός των κωδίκων μου, ίσως και στον αντίποδα

    Η εκκίνηση όμως μιας ποινικής διαδικασίας μέσω υπηρεσιών του ηλεκτρονικού εγκλήματος σε μια χώρα όπου τα αυθεντικά blogs γνώμης, και όχι αναπαραγωγής , είναι μερικές δεκάδες του ενός χεριού, μου φαίνεται εξαιρετική πολυτέλεια.Δεν είμαστε στην αμερική και οι τρόποι είτε συνέναισης είτε απόστασης είναι παρα πολλοί.

    Εκτιμώ την διευκρινιστική σας προσπάθεια, ομολογώ δεν ξέρω λεπτομέρειες αλλά η αυθεντική μου αντίδραση σε μια υπόθεση όπου το ηλεκτρονικό έγκλημα, συνδέεται με το blogging, την αριστερά κλπ είναι αρνητική

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. @LLS
      Ευχαριστώ και πάλι για την ακεραιότητα και παρρησία της άποψης.
      Στον αντίποδά σου δεν ξέρω αν είμαι, πάντως θεωρώ αντίποδά μου (μεταξύ άλλων) από πολιτική άποψη, τη ΔΗΜΑΡ, όπως κάθε άλλον μνημονιακό.

      Αυτό δεν σημαίνει όμως ότι δεν σε εκτιμώ σαν άνθρωπο. Ενδεικτικά, είσαι ο μοναδικός που διαμαρτυρήθηκε για αυτό το χάλι...

      Το βρίσκω εκ των υστέρων θλιβερό και ατυχές το ότι τσουγκρίσαμε κάποτε, μια εποχή που στήριζα κάποιον άλλον, που αποδείχτηκε πολύ κατώτερος των περιστάσεων αργότερα, ενώ τότε είχε καταφέρει να έχει την απόλυτη στήριξή μου (και σε δική σας διένεξη πήρα το μέρος του). Ξέρεις ποιον... αχάριστο σταλινικό εννοώ.

      Τώρα.... όσον αφορά τη "διευκρινιστική προσπάθεια", ο ανώνυμος κουκουλοφόρος σχολιαστής σου δεν έχει πει τίποτα αληθές.

      Συγκεκριμμένα, π.χ. ουδέποτε "αποκλείστηκα" από τη wikipedia, ούτε αποδείχτηκε ποτέ σύνδεσή μου με αλλοιώσεις στο λήμμα εκεί για τον Φωτόπουλο.

      Εχω ακόμη τον ίδιο λογαριασμό στη wikipedia που είχα εδώ και 6 χρόνια:
      ------------
      http://en.wikipedia.org/wiki/User:Omadeon
      ------------

      Παρόλ' αυτά, με μοναδική βάση... μια ΣΑΘΡΗ ομοιότητα των προφίλ μας στη βικιπαίδεια, "αποκαλύπτεται" από τους περιεκτικαυγίτες ότι ο χρήστης elp.gr είμαι... εγώ ο ίδιος και λασπώνομαι τουλάχιστον 10 φορές στη σελίδα τους εδώ
      http://www.inclusivedemocracy.org/journal/2012_04_wikipedia_admins_uncover_omadeon_danae.htm

      ...οπου μεταξύ άλλων ΨΕΥΔΟΝΤΑΙ ασύστολα όταν παραπληροφορούν το κοινό ότι ο χρήστης αυτός "ομολόγησε" "εμμέσως πλην σαφώς" ότι... είμαι εγώ.

      Εγώ δεν έχω καμμία σχέση με "Decision Support Systems", που οι... τεχνικά άσχετοι περιεκτικαυγίτες συγχέουν με την Τεχνητή Νοημοσύνη, που είναι ο τομέας μου!

      Οσον αφορά το δια ταύτα, τώρα...
      Οχι μόνο δεν έχω την παραμικρή ανάμειξη αλλά και ήμουν αντίθετος με κάθε επέμβαση στο λήμμα αυτό, από οποιονδήποτε εμπλεκόμενο σε διαμάχες με τον Τ.Φ.

      Ο άλλος που αποκλειστηκε, την πάτησε διότι χρησιμοποιησε ταυτόχρονα δύο διαφορετικές ταυτότητες, όχι επειδή είπε κάτι ανακριβές για τον Τ.Φ.
      Ισα-ίσα, όσα ήθελε να προσθέσει στο λήμμα ήταν ακριβέστατα, κατ' εμέ, αλλά δεν ήταν όλα του ιδίου.

      Φυσικά ήταν ο συνιστολόγος μου, όχι εγώ. Και η άλλη κοπέλλα ήταν φίλη του. Ομως μερικές αλλαγές του λήμματος είχαν προταθεί επίμονα από άλλο άτομο που δεν γνωρίζει κανείς.

      Το ότι ο συνιστολόγος μου παράπεμψε σε έγκυρα και τεκμηριωμένα άρθρα του μπλογκ μας (ή του δεύτερου μπλογκ μας) δεν σημαίνει ότι ύημουν... εγώ ο ίδιος, ούτε ότι τα άρθρα μου δεν ήταν τεκμηριωμένα. Απλώς, ήταν κυρίως ελληνικά άρθρα, δηλαδή δύσκολο να μεταφραστούν στα αγγλικά.]

      Την επόμενη φορά θα μπω στη βικιπαίδεια φανερά να προτείνω αλλαγές στο λήμμα Τάκης Φωτόπουλος, σαν ΠΗΓΗ στοιχείων που μπορούν να κρίνουν ΑΛΛΟΙ (αν δεν βαρεθώ να το κάνω).

      Σιγά τη συνωμοσία, κατά του "άσπιλου διανοητή". :-)

      Εγώ είμαι ΕΠΩΝΥΜΟ πρόσωπο πάντως, τώρα πια... με το ζόρι.
      (Ας πρόσεχαν....)

      Διαγραφή
    2. Y.Γ. όπως ήμουν επώνυμο πρόσωπο ΚΑΙ επί σειρά ετών, στο διαδίκτυο... μέχρι που έφαγα απειλές κατά ζωής από ναζιστές (για το οποίο είχε ειδοποιηθεί ΚΑΙ η Υπηρεσία Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος) και... επίθεση με καμμια δεκαριά αυγά στον τοίχο του σπιτιόυ μου (που ξέρει καλά και ένας γείτονας).

      Να μας πουν όλοι αυτοί οι... ανώνυμοι κουκουλοφόροι της ΠΔ, όμως... ΤΙ ακριβώς "συκοφάντησα" τον Φύρερ τους. Διότι το μόνο που ΔΕΝ λένε είναι ΑΥΤΟ.

      Διαγραφή
  3. Omadeon
    Ας κρατήσουμε το blogging ως τόπο διαφωνιών, ενίοτε σκληρών εκφράσεων και διακίνησης ιδεών μακριά από τον ποινικό κώδικα

    ΑπάντησηΔιαγραφή